Hallitus

Leader Satasillan hallitus käsittelee ja päättää rahoitettavat hankkeet. Leader-ryhmien hallitus on kolmikantainen: edustettuina ovat julkinen taho, alueemme yhteisöt sekä maaseudun yksittäiset asukkaat.

Hallituksen kokoonpano

  • 9 varsinaista jäsentä ja 9 henkilökohtaista varajäsentä
  • valinta vuosittain huhtikuun loppuun mennessä pidettävässä vuosikokouksessa
  • puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja valitaan hallituksen keskuudesta järjestäytymiskokouksessa 
  • toimikausi kaksi vuotta; puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja yksi vuosi 
  • enimmäisaika hallituksessa kuusi vuotta

 

Leader Satasilta ry hallitus 2023

 
Eura

                                             Varsinainen jäsen                                Varajäsen

Julkinen taho                   Pertti Susi                                                Päivi Kyllöinen  

Yhteisöt                             Niina Laihonen                                       Kari Salo

Yksittäiset asukkaat       Veli-Pekka Ketola                                 Kasperi Laine

Eurajoki

Julkinen taho                   Jemina Jasu-Näyrä                                Maria Hollmen

Yhteisöt                             Anu Kivini                                                 Anssi Perämäki

Yksittäiset asukkaat       Arja Lempainen                                     Kuisma Laivanen

Säkylä

Julkinen taho                    Henri Kantola                                        Tarmo Saarinen

Yhteisöt                             Jorma Bergius                                        Emilia Koivisto

Yksittäiset asukkaat      Sanni Salonen                                         Annikki Pihlava

 

Puheenjohtaja on Pertti Susi, puh. 050 5315 056
varapuheenjohtaja Jorma Bergius, puh. 040 7500 863

 

 

Paikalliset ihmiset päätösten takana

– Tutustu Leader Satasillan hallituksen jäseniin

80
Rahoitusta
yrityksille

Rahoitusta yrityksille

Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Sed aliquam, nisi quis porttitor congue, elit erat euismod orci, ac placerat dolor lectus quis orci. Sed cursus turpis vitae tortor. Sed hendrerit. Aliquam eu nunc.. Donec id justo.. Fusce commodo aliquam arcu. Suspendisse enim
Pertti Susi

Pertti Susi

Leader Satasillan hallituksen
puheenjohtaja ja julkisen tahon edustaja Eurasta

Tein työurani pääosin pakkausteollisuudessa. Amcor Flexibles Finland Oy oli viimeinen työpaikkani. Nykyisin vietän antoisia, mutta joskus jopa kiireisiä eläkepäiviä. Olen mukana kunnallispolitiikassa, meneillään on kolmas peräkkäinen valtuustokauteni. Toimin valtuuston toisena varapuheenjohtajana, joten olen hyvin ajan tasalla päätettävistä asioista. Työurani aikana toimin useissa ammattiyhdistysliikkeen luottamustoimissa, 24 vuotta työpaikkani työsuojeluvaltuutettuna ja samanaikaisesti 19 vuotta paperiammattiosaston puheenjohtajana. Helsingissä kokoontuneessa Paperiliiton hallituksessa toimin 12 vuotta.

Asun yhdessä avovaimoni kanssa ja minulla on kolme lasta ja neljä lastenlasta. Olen asunut kaksivuotiaasta saakka tällä seudulla, syntymäpaikkani on kuitenkin Heinävesi.

Harrastan kalastusta, lähinnä vetouistelua ja talvisin pilkintää. Retkiluistelu ja retkiluistelun ohjaaminen on talven innostavinta harrastetta. Kesäisin teemme avovaimoni kanssa moottoripyöräretkiä. Pisin matkamme on tähän mennessä ollut Kroatiassa käynti. Uusin harraste on asuntovaunumatkailu. Retkeilyharrastuksen myötä olen päätynyt Alasatakunnan retkeilijöiden johtokuntaan. Olen Euran sosialidemokraattien johtokunnassa ja vastaan siellä talouden hoidosta. Euran Osuuspankin hallituksen jäsenenä olen päässyt perehtymään pankkimaailman saloihin.

Olen ollut Leader Satasillan hallituksen puheenjohtajana parisen vuotta. Aiemmin olin hallituksen varajäsenenä, sitten välivuoden jälkeen palasin toimintaan mukaan. Leader-tuella toteutetaan monia sellaisia hankkeita, jotka ilman tukea jäisivät toteuttamatta. Tuen saannin mahdollisuus saa pienyritykset, yhteisöt ja yhdistykset kehittämään kaikenlaista uutta.

Olen koulutukseltani opistotason insinööri. Olen valmistunut vuonna 1992, ja toiminut rakennusalalla yksityisenä elinkeinoharjoittajana vuodesta 2004 lähtien.

Toimin puheenjohtajana Hinnerjoen Nuorisoseurassa ja Ala-Satakunnan ympäristöseurassa. Harrastan vapaa-ajallani patikointia ja tykkään myös oleilla ihan omassa rauhassa.

Elämäni aikana olen asunut Laitilassa, Kotkassa, Helsingissä, Vantaalla ja Eurassa.

Leader-toimintaan tulin mukaan keväällä 2021. Tähän asti on ollut mielenkiintoista ja uutta.

Leaderin kautta kohdistuu esimerkiksi kyläyhdistyksille ja pienille yrittäjille hurjasti tukea. Ilman Leaderia monet niistä eivät eivät saisi rakennettua tai korjattua tai hankittua asioita ja palveluita. Meidän alueemme mahdollisuutena näen luonnon ja luontomatkailun kehittämisen.

Niina Laihonen

Niina Laihonen

Yhdistysten edustaja Euran Hinnerjoelta

Pirjo Kotiranta

Pirjo Kotiranta

Julkisen tahon edustaja Säkylän Köyliöstä

Olen työskennellyt maaseutupalvelujen palvelusihteerinä. Nyt on olen eläkeläinen.

Olen asunut elämäni aikana pääasiassa Köyliössä. Opiskellessa asuin Porissa ja Otaniemessä. Perheeseeni kuuluvat puoliso ja neljä kissaa. Vapaa-ajallani tykkään harrastaa käsitöitä, etenkin neuletöitä.

Olen yhdistysaktiivi. Olen Köyliö-seuran sihteeri ja aktiivinen jäsen kyläyhdistyksessä. Toimin puheenjohtajana tai sihteerinä useammassa Keskustan paikallisyhdistyksessä.

Tulin Leader-hallitukseen alunperin varajäseneksi. Olen tykännyt kovasti tästä hommasta. Leader-toiminnan kautta pystytään kehittämään koko aluetta.

Ammatiltani olen rakennusalan yrittäjä.  Olen opiskellut aikanaan rakennusmieheksi ammattikoulussa sekä rakennusalan työteknikoksi aikuiskoulutuksessa. Olen suorittanut myös yrittäjän ammattitutkinnon.

Olen asunut koko ikäni Eurassa. Perheeseeni kuuluvat vaimo ja aikuinen tytär. Harrastan vapaa-ajalla metsänhoitoa, allasuintia, sauvakävelyä, pyöräilyä, kaukalopalloa ja jääkiekon aktiivista seuraamista.

Leaderin hallitukseen tulin mukaan vuonna 2016. Olen pitänyt todella paljon tästä toiminnasta. Autamme alueen yritystoimintaa kehittymään. Näen pienen toiminta-alueemme vahvuutena. Meillä omistaudutaan asioille. Maaseudun kehittämisen kannalta se, ettei kaikki ole nykyään paikkaan sidottua, tuo myös uusia mahdollisuuksia. Haasteena tulee olemaan väestön vähentyminen.

 

Veli-Pekka Ketola

Veli-Pekka Ketola

Yksittäisten asukkaiden edustaja Eurasta

Leena Pellikka

Leena Pellikka

Yksittäisten asukkaiden edustaja Eurasta

Työskentelen piirijärjestön toiminnanjohtajana. Olen kouluttautunut vuosien varrella useaan otteeseen, niinpä taskussani on suurtalouden työnjohtaja tutkinto, tradenomin paperit, sivunvalmistajan ammattitutkinto ja johtamisen erikoisammattitutkinto.

Vapaa-aikakin kuluu isolta osin järjestötyön parissa. Rakkaimmat harrastukseni ovat kutominen ja äänikirjat.

Perheeseeni kuuluu mies ja kolme aikuista lasta puolisoineen sekä maailman ihanimmat lapsenlapset. Olen kotoisin Kiukaisten Harolasta. Nuorena kävin tovin aikaa asumassa Helsingissä ja Järvenpäässä. Ensimmäisen lapsen synnyttyä palasimme takaisiin Kiukaisiin, kotitaloni viereen rakennettiin oma koti. Lasten kasvettua muutettiin Kauttualle ja täällä asutaan edelleen.

Olen yksi ”Leader-dinosauruksista”: olen ollut perustamassa Pyhäjärviseudun Kehittämisyhdistystä vuonna 1997. Olen yhden ohjelmakauden ollut sivussa toiminnasta ja nyt taas mukana. Päällimmäisenä muistona  vuosien varrelta on innostuneisuus. Uusien hanketoimijoiden innostus tarttuu itseenkin. Leader-toiminnalla voidaan tukea maaseudun pieniä toimijoita. Erityisesti olen tyytyväinen, että Leader on viime vuosina paremmin voinut olla pienimpien yritysten apuna.

Pyhäjärviseudulla on hyvät voimavarat. Sijaintimme on loistava, parin kolmen tunnin päässä isoimmista kaupungeista, alueella hyvä palvelutaso, silti maaseutu ja luonto ihan lähellä. Meillä voi asua väljästi keskustassakin. Elinkeinorakenteemme on monipuolinen ja työllisyys hyvä. Ehkä oma satakuntalainen vaatimattomuutemme on suurin kehitystä rajoittava asia.

Työkseni toimin talouspäällikkönä. Olen ollut taloushallinnon tehtävissä lähes koko työurani ajan. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi lasta, tyttö ja poika. Euran lisäksi olen asunut Porissa ja Nakkilassa.

Vapaa-ajallani harrastan maastopyöräilyä, melontaa, luonnossa liikkumista ja lukemista. Olen Euran Kanoottiklubin hallituksen varapuheenjohtaja sekä Euran Pallon taloustoimikunnan jäsen ja P10 poikien rahastonhoitaja.

Tulin Leader-toimintaan mukaan maaliskuussa 2021. Kokemus on ollut tosi positiivinen. On päässyt tutustumaan monipuolisiin hankkeisiin, uusiin yhdistyksiin ja yrityksiin. Toiminnalla on mahdollista kehittää alueelle uusia toimintoja ja palveluja sekä auttaa uusia yrityksiä kehittymään tukemalla niitä alkutaipaleella.

Alueellamme toimivat merkittävät elintarviketeollisuuden yksiköt ovat iso vahvuus. Näiden yhtiöiden voimavarojen yhdistäminen ja yhteistyön tekeminen luo mahdollisuuksia myös uusille toimijoille. Alueen luonto ja matkailun edistäminen toisi uusia ihmisiä käyttämään alueen palveluja. Tarvitaan uudenlaista yhteistyötä ja markkinointia alueen tunnettavuuden lisäämiseksi.

Kari Salo

Kari Salo

Yhdistysten edustaja Eurasta

Auli Pakula

Auli Pakula

Yksittäisten asukkaiden edustaja Säkylästä

Olen markkinointimerkonomi; olen työskennellyt toimistotehtävissä ensin Ahlströmin Kauttuan tehtailla, sitten Säkylän kunnanvirastossa ja nyt Porin prikaatin esikunnassa jo 22 vuotta.

Perheeseeni kuuluvat mies ja jo pois kotoa muuttanut poika. Vapaa-ajallani pyöräilen, käyn joogassa, kävelen ja mökkeilen. Olen Säkylän VPK:n naisosastossa rivijäsenenä.

Tulin Leader-hallitukseen varajäseneksi vuonna 2016. Kokemus on ollut mielenkiintoinen. Teemahankerahoituksella yhdistykset saavat hankittua kaikkea pientä mukavaa yhteisiin paikkoihin. Tuella saadaan myös parannettua paikallisten pienyritysten toimintaedellytyksiä. Leader-rahalla on myös kunnostettu monia yhteisiä kokoontumis- ja liikuntapaikkoja lähialueillamme.

Alueemme voimavaroina ja vahvuuksina näen puhtaan luonnon ja kaikki liikuntapaikat sekä Pyhäjärven kaikkine mahdollisuuksineen. Tietysti myös Porin prikaati ja muut isot työnantajat luovat vahvan työllisyyden alueella ja tuovat omat vahvuustekijänsä.