Kiertotalous haltuun!
-
Seudun yritykset ja yhdistykset (KiHauS)
Kiertotalous pitää materiaalit ja muut resurssit mahdollisimman pitkään käytössä. Uudelleenkäyttö, kierrättäminen, korjaaminen, lainaaminen, turhan kulutuksen vähentäminen tai yhteiskäyttö ovat kaikki kiertotalousajattelun mukaista toimintaa. Kiertotalous on järkevää niin taloudellisesti kuin ekologisesti!
Kiertotalous Haltuun! – Seudun yrittäjät ja yhdistykset-hankkeessa halutaan edistää siirtymää kohti hiilineutraalia kiertotaloutta Euran, Eurajoen ja Säkylän alueella. Hankkeen kohderyhmänä ovat erityisesti mikroyritykset ja yhdistykset.
Kyseessä on kehittämishanke, jossa siirtymistä kiertotalouteen ja kiertotalousosaamista lisätään muun muassa vahvistamalla toimijoiden välistä yhteistyötä, järjestämällä koulutustilaisuuksia ja kiertotalouskokeiluita, sekä tutustumalla käytännön esimerkkeihin. Hankkeessa pyritään myös ohjaamaan alueen asukkaita kestävään kuluttamiseen ja tuetaan asennemuutosta kohti hiilineutraalia kiertotaloutta erityisesti yhdistysten kautta. Myös viestinnällä on hankkeessa iso merkitys ja tavoitteena onkin aktiivinen ja avoin viestintätyö tiedon jakamiseksi kiertotaloudesta ja kestävän kehityksen teemoista sekä tietenkin hankkeen tuloksista.
Kiertotalous haltuun! -hankkeessa: – välitämme tietoa ja kokemuksia – kannustamme kokeiluun – luomme verkostoja – järjestämme tapahtumia
Onko sinun yritykselläsi tai yhdistykselläsi kiertotalouteen liittyvä idea tai ajatus, jota haluaisit edistää tai kokeilla? Etsitkö kumppaneita omalle toiminnallesi? Tarvitsetko lisätietoa kiertotalouden edistämisessä? Haluatko kertoa mitä jo kiertotalouden eteen teette?
Ota yhteyttä, pohditaan yhdessä, miten edistää asiaasi. Sari Granni hankekoordinaattori Kiertotalous haltuun! – Seudun yritykset ja yhdistykset (KiHauS) Leader Satasilta ry puh. 044 238 8213 sari.granni@satasilta.fi
YK:n Kestävän kehityksen tavoitteet eli Agenda 2030 on toimintaohjelma, joka ohjaa maailman kaikkien maiden kestävän kehityksen työtä. Se sisältää 17 tavoitetta, jotka maiden tulisi yhdessä saavuttaa vuoteen 2030 mennessä.
Suomen hallituksen Agenda2030 -toimeenpanotyötä ohjaa kansallinen toimeenpanosuunnitelma. Se on hallituksen laatima asiakirja, joka annetaan valtioneuvoston selontekona eduskunnan käsiteltäväksi. Pääministeri Sipilän hallitus laati ensimmäisen toimeenpanosuunnitelman vuonna 2017 ja pääministeri Marinin hallitus päivitetyn toimintasuunnitelman vuonna 2020.
"Hallituksen ohella myös yrityksillä, tutkimuksella ja kansalaisyhteiskunnan toimijoilla on merkittävä rooli tavoitteiden toimeenpanossa. Yritykset vaikuttavat esimerkiksi työntekijöiden työoloihin ja valmistettavien tuotteiden ympäristöystävällisyyteen. Yliopistot ja tutkimuslaitokset tuottavat kestävyystietoa ja innovaatioita. Kansalaisyhteiskunnan toimijat nostavat kestävyyden kannalta merkittäviä asioita julkiseen keskusteluun ja tuottavat kansalaisia hyödyttäviä palveluita. "
"KESTÄVYYS - Elämäntavalla on merkitystä – ei sillä missä asuu. Kylissä edistetään niin ekologista, taloudellista kuin sosiaalista ja kulttuurista kestävyyttä. Kestävyyttä edistävät esimerkiksi lähituotteet ja -palvelut, yhteishankinnat, perinteiset työtavat ja uudet kulkemisen muodot. "
"Pk-yritykset ovat keskeisessä asemassa uusien kiertotalouden mallien käyttöönotossa ja kehittämisessä. Edistämällä tehokkaita tapoja lisätä pk-yritysten resurssitehokkuutta sekä jätteiden ja materiaalien kierrätystä, luodaan kustannussäästöjä ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia."