Hevosharrastus ja kilpailut saavat jatkua Luvialla kunnostetun kentän ansiosta

Luvian Ratsastajat kunnostivat kesällä ratsastuskentän, jotta kilpailu- ja harrastustoiminta voi jatkua turvallisesti ja hevosystävällisesti. Leader Satasilta myönsi kunnostukseen EU:n maaseuturahoituksen tuen.

Luvian Ratsastajien puheenjohtaja Tarja Järviö on ylpeä seuran talkooponnistuksesta, jonka ansiosta hevosharrastajat voivat kisata tuliterällä ratsastuskentällä. Kentän hiekkapohjan uusimisen lisäksi katsomo, aidat ja kahviokontti kunnostettiin ja estekalustoa päivitettiin. Vain kentän pohjan uusiminen tilattiin seuran ulkopuolisena työnä.

– Saimme kesän talkoisiin mukavasti vapaaehtoisia, ja vielä yhdet aidankunnostustalkoot ovat edessä. Iloksemme huomasimme, että moni pitkään seuran toiminnasta pois ollut henkilö löysi mukaan talkoisiin! Järviö kertoo.

Vain kentän pohjan uusiminen tilattiin seuran ulkopuolisena työnä.

 

Toiminta oli vaarassa loppua

– Leader-rahoitus oli aivan ehdoton, sillä omilla varoillaan seura ei olisi pystynyt kunnostamaan kenttää.

Järviön mukaan kentän kunto alkoi olla vaaraksi sekä harrastajille että hevosille. Ilman kunnostusta seuran toiminta ei olisi voinut jatkua pitkään. Nyt kenttä on komeassa kunnossa, ja seura toivoo, että noin kahdensadan aktiiviharrastajan lisäksi kisaajat löytävät takaisin Luvialle.

– Ratsastajilta on saatu hyvää palautetta. Kentällä on jo järjestetty esteratsastuksen harjoituskilpailut, ja ensi kesänä Luvialla on tarkoitus järjestää viralliset kilpailut.

Luvian ratsastajat vuokraavat kenttää myös muille lähialueen seuroille, joten priimakuntoisesta kentästä hyötyvät myös muut hevosurheilijat.

 

70 prosentin Leader-tuki

Luvian ratsastajien puheenjohtaja kertoo, että yhteistyö Leader Satasillan kanssa toimi sujuvasti, ja tuen hakemiseen sai hyödyllisiä neuvoja.

– Toki tuen hakemisessa oli melko suuri työ, mutta vaikeaa se ei ollut!

Kunnostusprojektin hintalapuksi tuli noin 28 000 euroa, josta Leader Satasillan myöntämän tuen osuus oli 70 prosenttia. Seura korvasi suurimman osan omarahoitusosuudestaan talkootyöllä.

 

Teksti: Jasmin Rikkonen. Juttu on julkaistu myös maaseutu.fi-sivuilla.