Käväistään kylässä, pistäydytään poluilla, Hierkonpolku 8.10. ja Kuninkaankierros 12.11.

Leader Pyhäjärviseudun Outdoor ja  Ravakan Outdoor Leader – Polkuja pitkin -hankkeet  järjestävät syksyllä 2022 kaksi keskinäistä vierailua teemalla

Käväistään kylässä, pistäydytään poluilla

 

Ravakan alueen kohde on Pyhärannan Reilan Hierkonpolku, jonne vierailu on lauantaina 8.10. klo 10–13.

Tapaaminen on P-paikalla, Säikänpolku 50, 27340, Reila, Pyhäranta. Kutsuttuja ovat polkujen perustamisesta ja ylläpidosta kiinnostuneet tahot ja yksityishenkilöt sekä Ravakan että Pyhäjärviseudun alueilta.

Reilan kyläyhdistys Reidu ja Metsähallituksen luontopalvelut sopivat 2017, että kyläyhdistys toteuttaa entiselle Puolustusvoimien alueelle retkeilypolun. Noin 3 kilometrinen rantapolku kulkee Reidun rantasaunan ja Kyhkärännokan välillä. Polun varteen on rakennettu laavu, grillipaikat, puuvarasto ja puucee. Reilan rantapolkuhanke kuului Ravakan LuRe-projektiin ja se sai nimekseen Hierkonpolku.

Vierailua isännöi Reidu, ja se käsittää opastetun kävelyn Hierkonpolulla, nuotiokahvittelun ja makkaranpaiston Hierkonpään laavulla. Ravakka tarjoaa nuotiokahvit ja makkarat.

Vierailun aikana kuulemme

  • Reidun toiminnasta
  • polun perustamisesta
  • yhteistyöstä Metsähallituksen kanssa
  • talkootyöstä iloineen ja murheineen
  • Hierkonpolun saavuttamasta suosiosta
  • muuta polkuun liittyvää: kiinnostavia tarinoita, sattumuksia, onnistumisia, haasteita.

Leader Pyhäjärviseutu järjestää bussikuljetuksen, mikäli osanottajia on enemmän kuin 10. Reitti on Säkylä-Eura-Reila ja takaisin.  Lähtö Säkylästä 8.45.

Ilmoittautumiset  4.10. mennessä Rauni p. 044 0466453 tai rauni.halonen@pyhajarviseutu.fi

 

Vastaava vierailu Pyhäjärviseudulle on lauantaina 12.11. Kohteena on Kuninkaankierros Kiukainen–Panelia (Eura). Vierailua isännöi Kiukaisten Urheilijat.

Lähtöpaikka on P-paikka Mäkiläntie 10, Panelia, ja kokoontumisaika on klo 10.