Kuntien ja yhdistysten yhteistyö kukoistamaan! – 4-osainen webinaarisarja touko-kesäkuussa

Vapaaehtoistyö on arvokasta ja merkityksellistä niin sen tekijälle, kohteelle kuin sitä koordinoivalle taholle. Ilman vapaaehtoistyötä olisi muun muassa enemmän yksinäisyyttä, vähemmän harrastusmahdollisuuksia ja monet paikat olisivat enemmän rempallaan. Usein kuitenkin vapaaehtoistyön arvo tunnistetaan ja tunnustetaan vasta, kun se on loppunut tai loppumassa. Toisinaan kaikkein aktiivisimmat yksilöt tekevät vapaaehtoistyötä täysin itsenäisestikin, mutta yleensä taustalla on jokin organisaatio, useimmiten yhdistys, joka koordinoi vapaaehtoistyötä.

Pitovoimaa Pyhäjärviseudulle-hankkeen yksi teema on vapaaehtoistyö ja ennen kaikkea sen edistäminen kuntien ja yhdistysten yhteistyöllä. Siksi järjestämmekin nyt erittäin asiapitoisen webinaarisarjan: Kuntien ja yhdistysten yhteistyö kukoistamaan! Webinaarisarja on suunnattu ennen kaikkea kunnan viranomaisille ja luottamushenkilöille, sekä tietenkin yhdistystoimijoille. Webinaarisarjassa on neljä osaa ja yksi osa kestää tunnin. Mitä useampaa pääsette seuraamaan, sitä enemmän teillä on työkaluja olla mukana kehittämässä kunnan ja yhdistysten yhteistyötä omassa kunnassanne! Kannattaa siis olla linjoilla. Ilmoittautumisia webinaareihin ei tarvita.

 

Ti 24.5.2022 klo 17-18 Milja Karjalainen: Hyvinvointialueen vaikutukset?

Ensimmäisessä osiossa kuulemme Satakunnan Yhteisökeskuksen toiminnanjohtajan Milja Karjalaisen puheenvuorossa kuntien ja yhdistysten yhteistyöstä yleisesti sekä ennen kaikkea pohdimme tulevien hyvinvointialueiden mahdollisia vaikutuksia tuohon yhteistyöhön.

To 2.6.2022 klo 17-18 Päivi Kurikka: Kumppanuuspöytä

Webinaarisarjan toisessa osassa Kuntaliiton kuntien ja järjestöjen yhteistyöstä vastaava erityisasiantuntija Päivi Kurikka esittelee meille Kumppanuuspöytä-toimintamallin.

Ti 7.6.2022 klo 17-18 Nurmes, Uusikaupunki ja Kannonkoski: Esimerkkejä elävästä elämästä

Kolmannessa osiossa saamme käytännön esimerkkejä ja parhaita kokemuksia kolmesta kunnasta. Yhteisökoordinaattori Anu Huusko esittelee Nurmeksen kunnan vapaaehtoispankkia yhdessä sitä käyttävän Valtimon MLL:n puheenjohtajan Salla Ovaskaisen kanssa. Järjestökoordinaattori Teija Pajula Uudestakaupungista esittelee Yhteistä kumppanuutta-hanketta. Nuoriso- ja kulttuurivastaava Tarja Alainen Kannonkoskelta kertoo yhdessä Keski-Suomen Yhdistysten Tuen erityisasiantuntija Anu Hätisen kanssa järjestöpositiivisen kunnan toimintamalleista.

Ti 14.6. klo 17-18 Sini Lahdenperä: Vapaa-Fri!

Webinaarisarjan loppuhuipennuksena hankepäällikkö Sini Lahdenperä oikeusministeriöstä esittelee käynnissä olevaa Vapaa-Fri!-hanketta ja kertoo meille juuri toukokuussa valmistuneista tuloksista, kuten kuntien ja yhdistysten yhteistyön parhaita käytänteitä.

 

Otsikot toimivat suorina linkkeinä webinaareihin!