Lähde mukaan geomatkalle Etelä-Pohjanmaalle 16.-19.9.2021

Leader Pyhäjärviseutu järjestää yhteistyössä hankekumppanien kanssa opintomatkan Etelä-Pohjanmaalle Leader Aisaparin alueelle 16-19.9.2021. Luvassa on geomatkailua ja kiinnostavia kulttuurikohteita!

Lähtö torstaina 16.9.2021 ja paluu sunnuntai-iltana 19.9.2021. Kuljemme yhteisellä bussikuljetuksella Varsinais-Suomesta ja Satakunnasta ja tarkemmat lähtöpaikat ja lähtöajat varmistuvat osallistujien tarpeiden mukaan.

Matkailun ja retkeilyn parissa toimiville 100 € omavastuu. Omavastuun hinnalla saat matkat, majoituksen sekä osan ruokailuista.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset 30.7. 2021 mennessä rauni.halonen@pyhajarviseutu.fi

Huom! Paikkoja on rajattu määrä ja ilmoittautuneet otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Peltojen keskeltä kohoavat mäet, suuret lohkareikot, rakoluolat ja meteoriittikraatterin reunavallin kivikot ja louhikot ovat ruokkineet kansan mielikuvitusta peikkojen, maahisten ja kummajaisten asuinalueina. Kansansuussa alueista kulkee monenlaista juttua ja tarinaa.  Lapuan Simpsiö ja Alajärven Pyhävuori kertovat mielenkiintoisen geologian lisäksi entisajan uskomuksista ja tarinoista. Lappajärvi, Euroopan suurin kraatterijärvi syntyi 78 miljoonaa vuotta sitten meteoriitin törmäyksessä. Törmäyksen vaikutukset ovat edelleen nähtävissä ja koettavissa. Reunavallin alueella on nykyisin Lakeaharjun monipuolinen ulkoilualue. Lappajärvellä Tapio Aution luonnonkivikirkossa menneisyys kohtaa nykyisyyden. Leipätien vaellusreitin varrella Reiskin kallionalueella on vielä nähtävissä muutamia hyvin säilyneitä kivikautisia asumuspainanteita. Lähempänä nykypäivää ollaan Prännin Patikan vaellusreitillä.  Polun varrella on muun muassa Pontikankeittäjän piilopaikka, Akantappokallio ja Tappokrooppi, jonka reunalla kuuluisa Härmän Häjy, Antti Rannanjärvi, sai kohtalokseen muodostuneen kuolettavan puukoniskun. Joet ovat reitti merelle. Uittomiesten vaativasta ja raskasta puiden uitosta ja uittoperinteestä kerrotaan Evijärven uittomieskämpällä. Alueelle on muun muassa tukkilais- ja metsätyötaitoja tukeva harjoittelupaikkaa.  Kauhavalla Power Parkin huvipuistoalue, kartingrata sekä hevoskeskus ravirata-alueineen tarjoavat näkymän tämän päivän  huvittelumahdollisuuksiin. Poikkeamme myös Punaisen Tuvan Viinitilalla Alajärvellä. Sunnuntaina kotimatkan varrella pysähdymme Tuurissa, Keskisen kyläkaupassa.  Mukana oppaanamme alueen luonnosta ja luontokohteista on kertomassa geologi Teemu Öhman.

Matka järjestetään osana  Outdoor Leader Pyhäjärviseutu -hanketta.