Leader Pyhäjärviseutu vaihtaa nimeä – Satasilta yhdistää uutta aluetta

Leader Pyhäjärviseutu ry on eilen ylimääräisessä vuosikokouksessaan päättänyt vaihtaa yhdistyksen nimen. Uusi nimi Leader Satasilta kuvaa paremmin uutta toimintakenttää, johon myös Eurajoki kuuluu. Uusi nimi tulee näkymään yhdistyksen nettisivuilla ja yhteystiedoissa ensi vuoden alussa. Tällä hetkellä tiedot löytyvät vielä Leader Pyhäjärviseudun nimellä.

Euran ja Säkylän alueella toimineen maaseudun kehittämisyhdistyksen Leader Pyhäjärviseudun toiminta-alue kasvaa vuoden 2023 alussa, kun Eurajoki liittyy mukaan alueeseen. Samalla on syntynyt tarve muuttaa yhdistyksen nimeä.

     Leader Pyhäjärviseutu on nimenä kuvannut hyvin Säkylän ja Euran aluetta. Nyt kun toiminta-alue kasvaa, haluttiin vaihtaa yhdistykselle uusi nimi, perustelee yhdistyksen toiminnanjohtaja Elina Haavisto.

Yhdistys järjesti viime keväänä verkkosivuillaan nimikilpailun. Lisäksi uusia nimiehdotuksia kerättiin erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa Säkylässä, Eurassa ja Eurajoella. Yhteensä nimiehdotuksia saatiin yli 60, joiden joukosta Leader Pyhäjärviseudun hallitus ja nimiraati valitsi sopivimman.

     Uusi nimi Leader Satasilta on hyvin kuvaava. Alueella on paljon vesistöjä ja silta yhdistää niitä toisiinsa. Kun nyt olemme uuden ohjelmakauden alussa ja uudella alueella, pitää meidän myös toimia sillanrakentajina maaseudun toimijoiden ja yhteistyökumppanien välillä. Nimen alku puolestaan tulee yksinkertaisesti Satakunnasta, hallituksen puheenjohtaja Pertti Susi kertoo.

Satasilta on myös Eurajoen maaseudun kehittäjä

Leader Satasillan toiminta perustuu maaseudulla toimivien yhdistysten, yritysten ja muiden yhteisöjen hankkeiden rahoittamiseen. Ensi vuoden alussa myös eurajokelaiset kääntyvät hankeasioissa Leader Satasillan puoleen.

     Koska uusi ohjelmakausi alkaa vuoden 2023 alussa, on rahoitusten myöntämisessä pieni tauko. Uudet rahoitushaut käynnistyvät näillä näkymin kevättalvella ja toki suunnitelmien kanssa kannattaa jo nyt olla yhteydessä, Haavisto kehottaa. Lisäksi meitä voi tulla tapaamaan Säkylän kunnanvirastolle. Ensi vuoden alusta olemme myös säännöllisesti tavattavissa Eurassa ja Eurajoella, Haavisto jatkaa.