Tule kuulemaan esimerkkejä poikkeusolojen turvallisista kylätapahtumista Kyläkulttuuri webinaariin 10.5. klo 17.30

Miten poikkeusoloissa voi järjestää vaihtoehtoista ohjelmaa kylätapahtumalle? Miten kyläyhdistykset ovat muuttaneet perinteisiä tapahtumiaan korona-aikana? Tule kuulemaan esimerkkejä, millä eri tavoin kylät ovat keksineet korvata fyysisiä kyläjuhlia. Illan ohjelmasta saa hyviä vinkkejä oman yhdistyksen ja kylän toimintaan.

Webinaari on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Klikkaa itsesi mukaan!

Webinaari järjestetään Teams-alustalla 10.5.2021 klo 17.30-19.00. Webinaariin ei tarvitse erikseen ilmoittautua, ohjelmaa pääsee seuraamaan tämän linkin kautta. Webinaari tallennetaan ja se on katsottavissa kaksi viikkoa tilaisuuden jälkeen Leader Satakunta YouTube-kanavalla. Puhujille on mahdollisuus esittää kysymyksiä illan aikana.

Illan ohjelmassa on neljä puheenvuoroa:

Pohjan Kirkonkylän kyläyhdistyksen puheenjohtaja Marianne Liitelä kertoo, miten he toteuttivat kylän nähtävyyksiä esittelevän reitin Citynomadi-sovelluksella. Citynomadin avulla voi esitellä esimerkiksi kylän historiaa, rakennuksia, toimintaa, kauniita luonnonpaikkoja ja ulkoilureittejä. Vierailija saa elämyksen kulkemalla reittiä Citynomadi-sovelluksen opastamana.

Kellahden kyläyhdistys Porin Ahlaisista jakaa kokemuksia live-lähetysten tekemisestä ja vinkkaa, miten he toteuttivat viime vuonna Avoimet Kylät -päivän ohjelmaa verkossa.

Riuttala-Mustajoen kyläyhdistys Porin Laviasta kertoo, miten he muunsivat perinteiset kylätalolla pidetyt äitien- ja isänpäivälounaat onnistuneesti take away -muotoon.

Hormiston, Matomäen ja Pyssykankaan kyläyhdistys Nakkilasta kertoo, miten he korvasivat yleisötapahtuman koronaturvallisella kahvilatoiminnalla.

Kyläyhdistykset saavat oivia vinkkejä illan puheenvuoroista 12.6.2021 järjestettävään Avoimet Kylät -päivään. Pääosin verkossa tapahtuvaan teemapäivään on helppo osallistua. Avoimet Kylät -päivän tarkempi ohjeistus yhdistyksille ja ilmoittautumisohjeet löytyvät SataKylien sivuilta. Lisätietoa Avoimet Kylät -päivästä ja viime vuonna osallistuneet kylät löydät sivulta avoimetkylat.fi.

Webinaarin järjestävät yhdessä SataKylät ja Leader Karhuseutu.

Kyläkulttuuri-webinaari: esimerkkejä poikkeusolojen turvallisista kylätapahtumista