Vapaaehtoistyön messut LA 18.2.2023 klo 10-14

Vapaaehtoistyön monipuolinen kirjo esillä messuilla

Oletteko myyneet kahvia ja mokkapaloja lasten urheilukilpailuissa? Oletko jäädyttäneet talkoovoimin luistelukenttää? Vai käykö yhdistyksenne esiintymässä ikäihmisille? Vai oletko kenties itse vailla uutta harrastusta ja merkityksellistä tekemistä?

18. helmikuuta järjestettävät Vapaaehtoistyön messut kokoaa kaikki vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet yhteen Euran Pirtille (Sorkkistentie 8, Eura). Messut ovat osa Leader Satasillan hallinnoimaa Pitovoimaa Pyhäjärviseudulle -hanketta.

Vapaaehtoistyötä on mahdollista tehdä todella monella eri tavalla. Vapaaehtoistyötä voi tehdä esimerkiksi luonnon tai eläinten hyväksi, lasten ja nuorten eteen tai vaikka ikäihmisille. Messuilla yhdistykset pääsevät tuomaan vapaaehtoistyön moninaisuutta esille ja alueen ihmiset puolestaan pääsevät tutustumaan erilaisiin harrastusmahdollisuuksiin ja itselle merkitykselliseen toimintaan.

Messut järjestetään yhteistyössä SPR Satakunnan piirin sekä sen alueella toimivien paikallisosastojen ja Satakunnan Yhteisökeskuksen kanssa. Molemmilla organisaatioilla on valtavasti kokemusta vapaaehtoistyöstä ja heillä on myös hyvät verkostot, joiden kautta tapahtumaa saadaan markkinoitua niin vapaaehtoistoimintaa järjestäville yhdistyksille kuin vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille. Yhdessä saamme siis aikaan enemmän.

Näytteilleasettajien paikat ovat varattavissa maksutta. Messupaikkoja on rajoitetusti ja ne varataan ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin niin, että saman katto-organisaation paikalliset yhdistykset saavat yhteisen pöydän, eivät jokainen omaa. Messupaikka sisältää pöydän ja tuolit, muun materiaalin ja rekvisiitan yhdistys tuo itse. Ainoa edellytys siis on, että yhdistyksesi tarjoaa jotain vapaaehtoistoimintaa Euran ja/tai Säkylän alueella. Paikkavaraukset tehdään verkkolomakkeella

Lähde etsimään uusi merkityksellinen harrastus

Vapaaehtoistyön messuilla on paljon koettavaa kävijöille. Messut ovat käynnissä kello 10-14 ja viimeinen tunti on varattu lehtori  Kristiina Vesaman (Humanistinen ammattikorkeakoulu, järjestö- ja nuorisotyön koulutus) yleisöluennolle vapaaehtoistyön merkityksestä. Luennossa keskitytään tekijän näkökulmaan. Vapaaehtoistoiminta tarjoaa merkityksellistä ja mielekästä tekemistä sekä lisää ihan tutkitustikin hyvinvointia, myös tekijälleen. Messut ovat siis hyvä paikka tutustua vapaaehtoistyöhön hyvin laaja-alaisesti. Jokaiselle löytyy varmasti jotain itselle mieluisaa. Tervetuloa siis rohkeasti tutustumaan mitä on tarjolla ja rohkaisemme myös lähtemään mukaan vapaaehtoistoimintaan!

Messuille on helppo tulla, eikä sisäänpääsymaksua ole. Hieman rahaa kannattaa kuitenkin varata mukaan kahvitaukoa varten, sillä tapahtuman kahviossa messukävijöistä pitää huolta Kotiseutuyhdistys Euran Pirtti.  Messukävijöille on tarjolla maksuton bussikuljetus Säkylästä, joka kulkee Non-stoppina Säkylän, Kauttuan ja Euran Pirtin välillä. Säkylässä lähtöpaikkana on matkahuollon pysäkki, matkan varrelta kyytiin pääsee Kauttualta Turuntien ja Maasillantien läheisyydessä olevalta pysäkiltä ja päätepysäkkinä on Euran Pirtti, josta lähdetään sitten samaa reittiä takaisin. Huomioithan, että ensimmäisen lähdön jälkeen ajat ovat arvioituja aikoja.

Säkylä MH (Pyhäjärventie 16): 10.00, 10.40, 11.20, 12.00, 12.40.

Euran Pirtti: 10.20, 11.00, 11.40, 12.20, 13.00, 14.10.

Bussin lisäksi voi tulla tietenkin omalla autolla ja olemmekin sopineet, että Pirtin parkkipaikan lisäksi myös vieressä olevan Euran kunnanviraston parkkipaikka on tapahtumakävijöiden käytössä.