Voisiko vapaaehtoistyö tehdä elämästäsi merkityksellisempää? – Katso luento tallenteelta

Yhteistyökuvioita ja uusia vapaaehtoisia. Merkityksellistä tekemistä ja tietoa oman alueen toimijoista. Siinä kaksi tavoitetta, jota Vapaaehtoistyön messuilta lähdettiin hakemaan. Osallistuitko sinä messuille?

 

Euran Pirtillä 18. helmikuuta järjestetyt Vapaaehtoistyön messut ovat onnistuneesti takana. Osallistujien mielestä päivä oli onnistunut ja messuilla syntyi uusia yhteyksiä.

”Hyvä tapahtuma, ehdottomasti kannattaa järjestää uudelleen. Eri yhdistysten toiminta tuli tutummaksi sekä myös niissä toimijat. Verkostoitumista parhaimmillaan, joka toivottavasti poikii sanoista tekoihin.”

 

Leader Satasillan Pitovoimaa Pyhäjärviseudulle -hanke järjesti messut yhteistyössä Satakunnan yhteisökeskuksen ja SPR Satakunnan piirin kanssa. Alasatakunta-lehti vieraili myös messuilla ja lehden tilaajat pääsevät katsomaan kuvia ja lukemaan tunnelmia messuista täältä.

Messut huipentuivat Humanistisessa ammattikorkeakoulussa lehtorina toimivan Kristiina Vesaman yleisöluentoon vapaaehtoistyön merkityksestä. Luento herätteli kuulijoita pohtimaan, millaiset asiat tuovat omaan elämään merkityksellisyyttä. Voisiko toisten ihmisten auttaminen, yhteinen tekeminen tai vaikka luonnon hyväksi tehtävä toiminta lisätä sitä?

Vapaaehtoistoimintaa on hyvin monipuolisesti tarjolla. Vesama kertoi, että voit olla esimerkiksi ”lipasvahti, kuntoilukummi, kahvilan pitäjä, kotikummi, vapaaehtoinen puhelinpalvelussa, vertaistukiryhmän vetäjä, tukihenkilö, hallituksen jäsen, puheenjohtaja, toiminnantarkastaja, ensihuoltovapaaehtoinen, henkisen tuen vapaaehtoinen, Vapepa-sukeltaja, öljyntorjuja, kaverikoiraohjaaja, Kamu, partiolainen, mieskaveri, kummimummi, kummivaari, ulkoilukaveri, valmentaja, jne.”

 

Ihmiset kuuntelevat luentoa

Kristiina Vesama puhui siitä, mikä meitä motivoi.

 

Euran ja Säkylän alueella toimii monia yhdistyksiä, joiden toimintaa pyöritetään vapaaehtoisten voimin. Jos vapaaehtoistoiminta kiinnostaa, kannattaa asiaa lähestyä kysymällä itseltään esimerkiksi, mitä haluaisin tehdä konkreettisesti? Miten paljon minulla on aikaa käytettävissä? Mikä minua motivoi? Entä mitä minä osaan? Juuri sinun osaamistasi ja aktiivisuuttasi kaivataan varmasti monessa yhteisössä.

Jos et päässyt mukaan messuille tai yleisöluento jäi kuulematta, pääset katsomaan sen tallenteelta.