Yritystuen maksua voi nyt hakea

Huomio yritystuen hakija! Voit nyt hakea tuen maksua hankkeeseesi, johon olet saanut myönteisen maksupäätöksen tämän tai viime vuoden aikana. Maksua haetaan Ruokaviraston Hyrrä-asiointipalvelussa.

Ohjeita maksuhakemuksen tekemiseen on Ruokaviraston verkkosivuilla. Lisäksi voit kysyä neuvoa ELY-keskuksesta tai Leader-ryhmästä, josta olet tuen hakenut.

 

Rahat tilillä aikaisintaan kesällä

ELY-keskukset aloittavat maksuhakemusten käsittelyn ja pyytävät tarvittaessa hakijalta lisätietoa. Yritystukia aletaan maksaa hakijoiden tileille kesän aikana, kun maksupäätösten tekeminen käynnistyy. Ruokavirasto tiedottaa, kun yritystukien maksut alkavat.

Ruokavirasto valmistelee myös hanketukien maksujen haun käynnistymistä ja tiedottaa, kun aikataulu sen osalta varmistuu.

 

Hanketuen muutoshakemukset ovat nyt mahdollisia

Jos hankkeeseen tulee päätöksen jälkeen muutoksia, hanketuen hakija voi tehdä Hyrrä-asiointipalvelussa muutoshakemuksen. Muutoshakemus on tehtävä, jos kyseessä on merkittävä muutos, kuten lisäajan hakeminen hankkeen toteuttamiseen. Yritystuen muutoshakemukset avautuvat Hyrrä-asiointipalvelussa myöhemmin.

 

Tukea yritysten käynnistämiseen, kehittämiseen ja investointeihin

Maaseudun yritystukien haku EU-rahoituskaudelle 2023–27 alkoi kesäkuussa 2023. Yritystukihakemuksia on tähän mennessä tehty 2750 kappaletta ja niillä on haettu tukea yhteensä 78 miljoonaa euroa. Päätöksenteko alkoi marraskuussa 2023. Myönteisiä päätöksiä on tähän mennessä tehty 750 kappaletta ja tukia myönnetty 23 miljoonaa euroa.

Maaseudun yritystukia voivat hakea maaseudulla sijaitsevat mikroyritykset ja pienet yritykset. Tukea voi saada yritystoiminnan käynnistämiseen, kehittämiseen ja investointeihin. Tukea voidaan myöntää lisäksi keskisuurten maataloustuotteita jalostavien yritysten investointeihin. Uutta on, että tukea myönnetään myös osa[1]aikaisen yritystoiminnan käynnistämiseen ja maataloustoiminnan kokeiluihin.

Tukia haetaan ELY-keskuksesta tai paikallisesta Leader-ryhmästä ja haku on jatkuva.

 

Lisätietoja tuenhakijalle: Yritystukien maksun hakeminen