Tapahtumat Kestävän kehityksen viikolla

Pitovoimaa Pyhäjärviseudulle-hanke on mukana järjestämässä kaksi tapahtumaa kestävän kehityksen viikolla 26.9.-2.10.2022. Kestävän kehityksen viikkoa vietetään nyt ensimmäistä kertaa myös Satakunnassa ja lisää siitä voit lukea: https://satakunta.kestavankehityksenviikko.fi/

Tiistaina 27.9. klo 17.00 teemme yritysvierailun VSSBiopower oy:n biojalostamolle ja liikennekaasun tankkausasemalle Säkylään (Kauniinsannantie 10). Kyseessä on kaikille avoin tilaisuus, jossa kuulemme biokaasun tuotannosta ja mahdollisuuksista. Ennakkoilmoittautumista ei vaadita. Tilaisuus kestää arviolta n. tunnin.

Lauantaina 1.10. klo 10.00-12.00 on puolestaan vuorossa KierrätysKirmaus Euran Perhekeskuksella (Satakunnankatu 12). Kyseessä on kaikille avoin perhetapahtuma kestävän kehityksen hengessä, josta ei ohjelmaa puutu. Tilaisuus järjestetään yhdessä MLL:n Euran paikallisyhdistyksen kanssa ja mukana ovat myös Euran kirjasto ja Loimi-Hämeen Jätehuolto.

KIERRÄTYSKIRMAUKSEN OHJELMA:
Lelujen ja harrastustavaroiden vaihtotori – toimii periaatteella tuo tullessas’, vie mennessäs’
Pop-up kirjasto
Kierrätysteemaista askartelua
Kestävä kehitys perhevisa
Kierrätysneuvontaa
Loimu-kettu tavattavissa klo 10.30 ja 11.30
MLL:n kahvibuffetissa herkkuja myynnissä
Sään salliessa myös piha-aktiviteetteja

Jos on jäänyt harrastusvälineitä pieniksi tai käyttämättä, jotain lelua on tuplana tai siitä on kasvettu ulos, niin nyt on hyvä mahdollisuus tuoda se ilahduttamaan jotain toista ja vaihtaa itselle sopivampaa tilalle. Raha ei siis vaihda omistajaa, ainoastaan tavarat. Lelut vaihtuvat leluihin ja harrastusvälineet toisiin harrastusvälineisiin. Koko perhe pääsee myös hieman pohtimaan kestävää kehitystä ja kuulemaan kierrätysvinkkejä. Lapsille on järjestetty askartelua ja mikäli sää sallii, löytyy tekemistä myös ulkoa. Jos viihdytte pidempään, niin MLL:n kahvibuffetista löytyy piristystä pikkurahalla, pop-up kirjasto palvelee ja Loimu-ketun vierailut ilahduttavat.