Turvallisesti verkossa kaiken ikää-koulutus Ti 22.3. klo 13.00-14.30

Identiteettivarkaudet, tekstiviestihuijaukset, kalastelusähköpostit, haittaohjelmat…

Olemme saaneet yhä useammin lukea liikkeellä olevista huijausyrityksistä, jotka nykymaailmassa liikkuvat yhä useammin verkossa ja tavoittavat näin ollen yhä nopeammin yhä useampia. Verkkoturvallisuudesta onkin tullut merkittävä osa kokonaisvaltaista arjen turvallisuuttamme. Pitovoimaa Pyhäjärviseudulle-hanke järjestää siksi verkkoturvallisuuteen liittyen kevään 2022 aikana kahdenlaisia koulutuksia, joista tämä verkkohuijauksia koskeva on toinen.

Huijarit kehittyvät yhä ammattimaisemmiksi, joten kenelle vain voi käydä vahinko. Seniorikansalaisten osuuden kasvaessa väestöstä ja yhä useamman heistä ottaessa älylaitteet käyttöön ja surffatessa netissä kohdistuvat nämä yritykset yhä useammin myös heihin. Verkkoympäristö saattaa olla monelle seniorille hieman vieras, joka lisää riskiä langeta huijauksiin.

Pelko pois, kuka vain voi oppia tunnistamaan huijauksia ja harkiten toimiessa välttyä niiltä. Tässä koulutuksessa kuulemmekin TS Datan yrittäjä Tomi Suovasen vinkit liittyen tyypillisimpiin huijauksiin ja niiden torjumiseen. Tilaisuudessa on mahdollisuus keskustella ja kysyä omaa mieltä askarruttavista asioista. Jos haluaa, niin mukaan voi ottaa oman kannettavan tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen, jos sieltä on esimerkiksi helpompi näyttää esimerkki kysyessään, mutta itse koulutuksessa et tarvitse mitään laitteita, koulutuksessa ei siis tehdä harjoitustehtäviä omalla laitteella, vaan tärkeämpää on kuunnella huolellisesti.

Tilaisuus on kaikille avoin, tervetuloa!

Paikka: Työväentalo Onnela (Sorkkistentie 51, Eura)

Aika: Tiistai 22.3. klo 13.00-14.30

Koulutuksen alussa nautitaan pullakahvit. Ilmoittauduthan tilaisuuteen viimeistään 20.3. TÄLLÄ LOMAKKEELLA!

Koulutuksen järjestämisessä ovat mukana Eläkeliiton Euran yhdistys, Euran Eläkkeensaajat, Euran seniorit ja Kauttuan tehtaitten eläkeläiset.

Vastaava tilaisuus on tulossa myös Köyliön srk-talolla 26.4., tarkemmat tiedot ja ilmoittautumislomake siihen julkaistaan myöhemmin.